Uživatel nepřihlášen
Blog veterána Half-Life.
RSS kanál blogu
Píše: HALF-LIFEBLAZEN - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Blog veterána Half-Life.

Counter-Strike: Global Offensive - osobní dojmy a preview

Neděle 11.3.2012 22:54 - Autor: HALF-LIFEBLAZEN
To se mi líbí

Counter-Strike: Global Offensive - osobní dojmy a previewPo Dotě 2 mám další štěstí, že jsem dostal přístup do uzavřené bety tak vám mohu podělit o své dojmy. Takže Valve logo je stále scary hlavně jak se hlava černocha otáčí, pardon pokus o horrorový moment jaksi do CS nehodí tak se raději zaměříme na něj.

Začneme hlavním menu, které je doslova přepracované hlavně do podoby z Portalu 2 a po CS: Condition Zero má druhý soundtrack, protože je to stále beta, tak většina funkcí ještě není dostupná a to i ve hře kde máte možnosti buď hrát rychlý zápas s hráči, nebo si založit vlastní zápas jen s boty což mě trošku vadí, protože raději nejprve procházím mapy sám a pak teprve jdu na zápas.

Zde je vzhled hlavního menu, zatím ještě moc funkcí nemá.
Zde je vzhled hlavního menu, zatím ještě moc funkcí nemá.

Když už jsme u map, tak zatím jich je 5 předělaných klasik jako je starý známý Dust, Inferno, Train a Nuke. Mod je zatím jenom Defuse Bomb který zůstal nezměněn a můžete si zvolit buď normální Competive mod známý ze starších CS nebo pro nováčky nenáročný casual mod, kde se Kelvar a defusing kupují samy a vy si dokoupíte už jen zbraně.

Je tu ještě i nový mod Demolition, což je vlastně DE jen s tím rozdílem, že zbraně nekupujete, ale hra vám zbraně přidělí. Většinou je to M4 Carabine (u teráků AK-47) a nožík. Stanoviště pro položené bomby je jediné a na základě toho, kolik protivníků zabijete, vám na další kolo hra vybera jiné zbraně. V tomto modu je nová mapa Lake, která připomíná mapu cs_militia a úseky z Left 4 Dead.

Co se týče buy menu na nakupování zbraní tak to je přepracované do kruhového menu známé z L4D a Portalu 2 které mi upřímě moc nevyhovuje a ztrácím se v něm ale díky bohu že zbraně už nejsou přejmenované takže AK-47 se doopravdy jmenuje AK-47 a ne CV-47 no aby ne když tam není ani grafickej model zbraně takže se dá orientovat jen podle názvu.

Buy menu v praxi někomu může vyhovovat ale mě se zdá až moc konzolové a nepřehledné.
Buy menu v praxi někomu může vyhovovat ale mě se zdá až moc konzolové a nepřehledné.

Co se týče grafiky tak Source zaznamenal pořádný pokrok a v mapě de_dust dokonce vítr rozvíří prach podobně jako v Dear Esther, bohužel HW nároky pro můj komp jsou až moc krvavé a v nastavení nelze měnit detaily a vypnout stíny které jsou mimochodem povedené, jde měnit jenom rozlišení a antialiasing, snad se to doplní časem.

Závěrem musím říct, že jsem s CS:GO celkem spokojen a mé předešlé obavy že to bude konzolovka ve stylu CoD vymizely, takže ještě zapracovat v optimalizaci a snad ještě předělat buy menu a pak už jen dodělat mapy, kde jsem zvědav, jak budou vypadat rukojmí. Takže pokud i vy už máte betu podělte se o dojmy v komentáři.

Grabing molotov.
Grabing molotov.
Doufám že není obsazeno mám silný průjem.
Doufám že není obsazeno mám silný průjem.

UPDATE 17.3.2012: Slepice se vrátili.

Včera v pátek kolem 23:00 hodin vyšel necelý 200 MB update a co přinesl? Tak konečně odemkl v menu položku My Awards ve které jsou podrobné statistiky nejoblíbenější zbraně, achievementu známé z CS:Source, co je ale důležitější nová mapa a tentokrát poprvé hostage mod, ano naší staří rukojmí prozatím vypadají ještě hodně nedodělaně ale je to beta tak není divu.

Mapa je cs_italy, a zůstala co se týče chodeb beze změň skoro jsem si nebyl jistý jestli je to CS:Source nebo CS:GO ale nebojte se i tato mapa je přepracovaná a jak název napovídá tak ano naše milované slepice z CS 1.6 kteří nebyli v CS:Source se vrátili a je jich mnohem více a dokonce se i pohybují jako slepice takže, o cvičné terče máme postaráno.


Tak takhle vypadá přehled achievementů a ocenění.
Tak takhle vypadá přehled achievementů a ocenění.

Na přání Stixxyho jsem natočil video z této slepičí mapy.

Counter-Strike: Global Offensive na PC, PS3, Xbox 360, Mac Hodnocení hry
Těším se
  • Důstojný remake
  • Soundtrack
  • Přepracované menu
  • Slepice
  • Na CS jak má být.
Bojím se
  • Kruhové buy menu
  • HW náročnost a optimalizace
Shrnutí: CS jak má být, žádné zbytečné změny jako sbírání expů hraje se stejně jako v předchozí verzi a má nakročeno víc než slušně, ještě vylepšit optimalizaci a opravit pár bugů a máme se na co těšit.
Tisk
Hodnocení:
( 8.8 / 42 hlasů ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Counter-Strike: Global Offensive - osobní dojmy a preview
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
HALF-LIFEBLAZEN    Jirihood: Tak pokud jsi k FRAPSu natáčel na druhé HDD tak není problém já mám jen jedno HDD a protože nestíhá hru i ukládání videa tak proto byli ty lagy, jinak včera jsem CS: GO hrál naplno s kámošem a musím uznat že si na kruhové menu začínám zvykat a v něčem se mi zdá i jednoduší než klasické takže se mínus přeci jen změní v plus ale už se mi ten preview nechce celé překopávat. . :DHALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    19.3.2012 19:43 HALF-LIFEBLAZEN

Jirihood: Tak pokud jsi k FRAPSu natáčel na druhé HDD tak není problém já mám jen jedno HDD a protože nestíhá hru i ukládání videa tak proto byli ty lagy, jinak včera jsem CS: GO hrál naplno s kámošem a musím uznat že si na kruhové menu začínám zvykat a v něčem se mi zdá i jednoduší než klasické takže se mínus přeci jen změní v plus ale už se mi ten preview nechce celé překopávat. . :D

Jirihood    HALF-LIFEBLAZEN : No já nevím, kruhové menu se mi zdá jako něco nového, což už mi u některých dílů chybělo. S HW rozhodně problém nemám, rozběhl jsem to i s frapsem na 60 FPS a to žádnej extra PC nemám . . 8-)Jirihoodjirihood6433    19.3.2012 15:24 Jirihood

HALF-LIFEBLAZEN : No já nevím, kruhové menu se mi zdá jako něco nového, což už mi u některých dílů chybělo. S HW rozhodně problém nemám, rozběhl jsem to i s frapsem na 60 FPS a to žádnej extra PC nemám . . 8-)

HALF-LIFEBLAZEN    Jirihood: Kruhové menu se mi právě moc nelíbí a HW náročnost i optimalizace u mě zatím příšerná což potvrzuje i video. Ale je to věc názoru a zvyku.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    18.3.2012 18:27 HALF-LIFEBLAZEN

Jirihood: Kruhové menu se mi právě moc nelíbí a HW náročnost i optimalizace u mě zatím příšerná což potvrzuje i video. Ale je to věc názoru a zvyku.

Jirihood    Tak oba dva mínusy jsou podle mě plusy ;-)Jirihoodjirihood6433    18.3.2012 16:53 Jirihood

Tak oba dva mínusy jsou podle mě plusy ;-)

Mr.Triboni   1x   morfin: jako mod bych si to s radostí zahral :-DMr.Tribonimrtriboni6895    18.3.2012 11:15 Mr.Triboni

morfin: jako mod bych si to s radostí zahral :-D

FELZETh    HALF-LIFEBLAZEN: Díky moc za link na dotazník :-) ) )FELZEThfelzeth8633    18.3.2012 09:21 FELZETh

HALF-LIFEBLAZEN: Díky moc za link na dotazník :-) ) )

HALF-LIFEBLAZEN    morfin: Vypadáto že jsme Valve dali další důvod proč odložej HL3 o dalších 5 let dopředu. :DHALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    18.3.2012 08:52 HALF-LIFEBLAZEN

morfin: Vypadáto že jsme Valve dali další důvod proč odložej HL3 o dalších 5 let dopředu. :D

morfin   1x   Mr. Triboni: Counter-Strike: Revenge of the Chicken? :Dmorfinmorfin1910    18.3.2012 00:16 morfin

Mr. Triboni: Counter-Strike: Revenge of the Chicken? :D

HALF-LIFEBLAZEN   2x   Skapco: Njn ne každej má finanční prostředky na to aby HW měnil jako spodní prádlo. :DHALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 23:43 HALF-LIFEBLAZEN

Skapco: Njn ne každej má finanční prostředky na to aby HW měnil jako spodní prádlo. :D

HALF-LIFEBLAZEN    honza784512: Tak to jseš ty? No stejně jako Dotu 2 od tebe tak i CS: GO jsem dostal od kámoše Valve se na mě zase vybodlo. Takže ivnite pro tebe nemám sorry.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 23:42 HALF-LIFEBLAZEN

honza784512: Tak to jseš ty? No stejně jako Dotu 2 od tebe tak i CS: GO jsem dostal od kámoše Valve se na mě zase vybodlo. Takže ivnite pro tebe nemám sorry.

honza784512    HLblazen: to máme tak stejny HW, takže mi nemusíš oplacovat laskavost, že jsem ti dal key do doty 2 : P pak mi bude stačit key do HL 3 beta :D X) (na steamu jsem Honza1331 jestli ti Nedošlo kdo jsem : P)honza784512honza7845128150    17.3.2012 23:33 honza784512

HLblazen: to máme tak stejny HW, takže mi nemusíš oplacovat laskavost, že jsem ti dal key do doty 2 : P pak mi bude stačit key do HL 3 beta :D X) (na steamu jsem Honza1331 jestli ti Nedošlo kdo jsem : P)

Skapco    Aha ten PC je fakt slaby (nic v zlom) + fraps takze sa moc necudujemSkapcoskapco8601    17.3.2012 23:26 Skapco

Aha ten PC je fakt slaby (nic v zlom) + fraps takze sa moc necudujem

HALF-LIFEBLAZEN    Skapco: Hardware na dnešní dobu už nic moc Pentium 4 3. 06 GHz 1. 5 GB RAM a Geforce 9500GT 512 MB. Portal 2 a jiné Source hry mi běžej v poho ale CS: GO je vyjimka a zpomalení způsobilo hlavně to natáčení přes FRAPS.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 22:55 HALF-LIFEBLAZEN

Skapco: Hardware na dnešní dobu už nic moc Pentium 4 3. 06 GHz 1. 5 GB RAM a Geforce 9500GT 512 MB. Portal 2 a jiné Source hry mi běžej v poho ale CS: GO je vyjimka a zpomalení způsobilo hlavně to natáčení přes FRAPS.

Skapco    Aha a ked sa mozem opytat na akom Hardware to bolo testovane? Dik.Skapcoskapco8601    17.3.2012 22:41 Skapco

Aha a ked sa mozem opytat na akom Hardware to bolo testovane? Dik.

Skapco    Lagy jak keby ze to hraje na konzole :DSkapcoskapco8601    17.3.2012 22:39 Skapco

Lagy jak keby ze to hraje na konzole :D

Stig.r84   1x   Já jsem třeba klíč do bety doslat, ale Valve mi jeste hru neaktivovalo, když jsem zadával klíč tak mi to napsalo, že do 24h mi to aktivuji, už je to 4 dny a furt nic. Jakou máte zkušenost vy?Stig.r84stigr844207    17.3.2012 22:02 Stig.r84

Já jsem třeba klíč do bety doslat, ale Valve mi jeste hru neaktivovalo, když jsem zadával klíč tak mi to napsalo, že do 24h mi to aktivuji, už je to 4 dny a furt nic. Jakou máte zkušenost vy?

HALF-LIFEBLAZEN   1x   Kvip: Jestli chceš betu a nevyplnil jsi dotazník tak zde: [ odkaz ] pak už jen čekat jestli tě Valve vybere.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 21:15 HALF-LIFEBLAZEN

Kvip: Jestli chceš betu a nevyplnil jsi dotazník tak zde: [ odkaz ] pak už jen čekat jestli tě Valve vybere.

Kvip    Taky si chci zahrát betu :D :(Kvipkvip1977    17.3.2012 21:13 Kvip

Taky si chci zahrát betu :D :(

HALF-LIFEBLAZEN    Mr. Triboni: Jo vydají chicken mod kdy budou útočit ptačí chřipkou. :DHALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 21:12 HALF-LIFEBLAZEN

Mr. Triboni: Jo vydají chicken mod kdy budou útočit ptačí chřipkou. :D

Mr.Triboni   2x   Half-Lifeblazen: No jen počkej, jednoho dne slepice budou mít svou pomstu >:DMr.Tribonimrtriboni6895    17.3.2012 20:04 Mr.Triboni

Half-Lifeblazen: No jen počkej, jednoho dne slepice budou mít svou pomstu >:D

versace186    No Future! ! !versace186versace1868620    17.3.2012 19:42 versace186

No Future! ! !

HALF-LIFEBLAZEN   1x   Mr. Triboni: To víš vyvolalo mi to nostalgickej pocit kdy se CS vyvíjela ještě jako fanouškovská modifikace pro Half-Life 1 a tam mě bavilo slepice odtřelovat a sledovat jak peří lítá. :D. o to víc mě mrzelo že v CS: Source zmizely ale díkybohu že v CS: GO se znovu vrátily zpět do role cvičných terčů. :DHALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 19:19 HALF-LIFEBLAZEN

Mr. Triboni: To víš vyvolalo mi to nostalgickej pocit kdy se CS vyvíjela ještě jako fanouškovská modifikace pro Half-Life 1 a tam mě bavilo slepice odtřelovat a sledovat jak peří lítá. :D. o to víc mě mrzelo že v CS: Source zmizely ale díkybohu že v CS: GO se znovu vrátily zpět do role cvičných terčů. :D

Mr.Triboni   1x   Koukám, že slepice máš opravdu rád :-DMr.Tribonimrtriboni6895    17.3.2012 19:12 Mr.Triboni

Koukám, že slepice máš opravdu rád :-D

HALF-LIFEBLAZEN    Sesu: Jo máš pravdu mělo tam být tvrté Y bohužel už to neopravím jelikož je tam nějaká chyba že mi to smaže půlku textu i s obrázkem když umažu chybné Y.HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617    17.3.2012 19:08 HALF-LIFEBLAZEN

Sesu: Jo máš pravdu mělo tam být tvrté Y bohužel už to neopravím jelikož je tam nějaká chyba že mi to smaže půlku textu i s obrázkem když umažu chybné Y.

HALF-LIFEBLAZEN   2x   hruska: opraveno díky za upozornění nechápu jak jsem to mohl přehlídnout, no stane se.

FELZETh: Přiznám se buy menu jsem používal přes myš nikdy jsem moc nebindoval ale myslím si že tam budou taky případně si bindy udělají CSkaři sami.

Lootmaster: Jj není zač a rozhodně je se na co těšit mapy se jim povedli že se až stydím že jsem tuhle hru hnusně odsuzoval.

Gandalf. : U CS bych nechtěl nic příliš měnit a hra je ve vývoji přesně podle přání progamerů, takže když se jim něco nebude líbit vývoj se dál nepohne a nových modů se přeci jen dočkáme, zatím nám ještě neukázal vše takže až najdu velké zajimavé změny jako ty slepice přidám to sem do blogu jako update tak nezapomeňte sledovat ale videa už raději nebudu dávat na slepice dostávám jen samé dislike.
HALF-LIFEBLAZENhalf-lifeblazen6617
    17.3.2012 19:03
HALF-LIFEBLAZEN

hruska: opraveno díky za upozornění nechápu jak jsem to mohl přehlídnout, no stane se.

FELZETh: Přiznám se buy menu jsem používal přes myš nikdy jsem moc nebindoval ale myslím si že tam budou taky případně si bindy udělají CSkaři sami.

Lootmaster: Jj není zač a rozhodně je se na co těšit mapy se jim povedli že se až stydím že jsem tuhle hru hnusně odsuzoval.

Gandalf. : U CS bych nechtěl nic příliš měnit a hra je ve vývoji přesně podle přání progamerů, takže když se jim něco nebude líbit vývoj se dál nepohne a nových modů se přeci jen dočkáme, zatím nám ještě neukázal vše takže až najdu velké zajimavé změny jako ty slepice přidám to sem do blogu jako update tak nezapomeňte sledovat ale videa už raději nebudu dávat na slepice dostávám jen samé dislike.

Sesu   1x   UPDATE 17. 3. 2012: Slepice se vrátilY.
a taky...milované slepice z CS 1. 6 kteRÉ nebylY v CS: Source se vrátilY
Jestli jsem to nejak spatne pochopil tak sry :D
Sesusesu8877
    17.3.2012 18:59
Sesu

UPDATE 17. 3. 2012: Slepice se vrátilY.
a taky...milované slepice z CS 1. 6 kteRÉ nebylY v CS: Source se vrátilY
Jestli jsem to nejak spatne pochopil tak sry :D

Gandalf.   1x   Konečně po dlouhé době nějaká svižná hra a ne jako dnešní codka. Osobně nemám nic proti GO, protože se skoro nic nezměnilo. Někomu to vadí, někomu by zase vadily změny. S tímhle včetně sourcu se všem prostě Valve nezavděčí :)Gandalf.gandalf8216    17.3.2012 18:47 Gandalf.

Konečně po dlouhé době nějaká svižná hra a ne jako dnešní codka. Osobně nemám nic proti GO, protože se skoro nic nezměnilo. Někomu to vadí, někomu by zase vadily změny. S tímhle včetně sourcu se všem prostě Valve nezavděčí :)

Lootmaster   1x   Díky Blázne za preview ...moc se na to těším...Lootmasterlootmaster5989    17.3.2012 18:42 Lootmaster

Díky Blázne za preview ...moc se na to těším...

quiktimeleft    FELZETh : určitě tam tohle bude a budeš si moct nakup nabindovat na jake tlačitka budeš chtit jako v css. . :) )quiktimeleftquiktimeleft7513    17.3.2012 17:45 quiktimeleft

FELZETh : určitě tam tohle bude a budeš si moct nakup nabindovat na jake tlačitka budeš chtit jako v css. . :) )

FELZETh    existuje tam old style buy menu? Tím myslim že zmačku třeba 4ku a něco koupim? Nakupování myší je něco příšernýhoFELZEThfelzeth8633    17.3.2012 17:36 FELZETh

existuje tam old style buy menu? Tím myslim že zmačku třeba 4ku a něco koupim? Nakupování myší je něco příšernýho

O autorovi blogu

HALF-LIFEBLAZEN

Přečetl jsem článek až do konce jedním dechem mé halfovské srdce zabušilo a nyní mohu říct jedno, je mi z toho úplně na nic, každopádně bylo mi to už od začátku jasné že další díl Half-Life nebude, když už jsem viděl hromadný odchod scenáristů, ale nikdo mi nevěřil.

Za sebe mohu říct jen toto, už zbývá jen počkat na Xen pro Black Mesa a udělat tak finální tečku tam kde to celé začalo.

Sbohem Half-Life, bylo mi ctí tě hrát.

Založit herní BLOG